Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

„Cremas“ sūris su daržovėmis

 

 

Jums reikės:

  • 500 g „Cremas“ sūrio su žolelėmis;
  • Raudonojo svogūno;
  • Skiltelės česnako;
  • Poros saujų alyvuogių;
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • Šaukšto raudonėlio;
  • Kelių šakelių rozmarino;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Žiupsnelio saldžiosios paprikos miltelių;
  • Žiupsnelio pipirų;
  • Marinuotos aitriosios paprikos;
  • Pusės citrinos sultčių.

 

Svogūną nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Apšlakstykite citrinų sultimis, berkite šiek tiek druskos ir rankomis paspaudykite, kad svogūnas suminkštėtų. Rozmarinus sumaišykite su aliejumi ir įspauskite skiltelę česnako. Sūrį padalinkite į dvi dalis ir dėkite ant kepimo skardos (patieskite kepimo popieriaus). Sūrį pagardinkite druska, pipirais ir užliekite paruošto užpilo. Tada dėkite nusausintas alyvuoges, aitriosios paprikos ankštį perpjautą pusiau. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10–15 minučių.

 

Skanaus!