Jums reikės:
- 20 vyšninių pomidorų
- 15 ml (1 šaukštas) alyvuogių aliejaus
- 350 g sausų linguine makaronų
- 25 g nesūdyto sviesto
- 25 g miltų
- 2 g (½ šaukštelio) garstyčių miltelių
- 450 ml pieno
- 150 g tarkuoto Frico Old Dutch Master sūrio
- 10 ½ g (4 šaukštai) šviežaus smulkinto baziliko
- Druskos ir šviežiai grūstų pipirų
Įkaitinkite orkaitę iki 190° C. Į kepimo skardą suberkite pomidorus, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite viršutinėje orkaitės lentynoje apie 10-15 min., kol pomidorai taps minkšti ir pradės rusti. Dideliame puode užkaiskite vandenį, lengvai pasūdykite ir pagal instrukcijas išvirkite makaronus. Nuvarvinkite ir grąžinkite į puodą. Tuo metu į keptuvę sudėkite sviestą, miltus, garstyčių miltelius ir pieną, ir lengvai maišydami kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol padažas taps vientisas ir tirštas, tuomet įmaišykite tarkuotą sūrį. Į padažą suberkite makaronus, švelniai įmaišykite pomidorus ir baziliką. Papuoškite tarkuotu sūriu.
Skanaus!