Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Viduržemio jūros regiono makaronai

 

Jums reikės:

  • 20 vyšninių pomidorų
  • 15 ml (1 šaukštas) alyvuogių aliejaus
  • 350 g sausų linguine makaronų
  • 25 g nesūdyto sviesto
  • 25 g miltų
  • 2 g (½ šaukštelio) garstyčių miltelių
  • 450 ml pieno
  • 150 g tarkuoto Frico Old Dutch Master sūrio
  • 10 ½ g (4 šaukštai) šviežaus smulkinto baziliko
  • Druskos ir šviežiai grūstų pipirų

 

Įkaitinkite orkaitę iki 190° C. Į kepimo skardą suberkite pomidorus, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite viršutinėje orkaitės lentynoje apie 10-15 min., kol pomidorai taps minkšti ir pradės rusti. Dideliame puode užkaiskite vandenį, lengvai pasūdykite ir pagal instrukcijas išvirkite makaronus. Nuvarvinkite ir grąžinkite į puodą. Tuo metu į keptuvę sudėkite sviestą, miltus, garstyčių miltelius ir pieną, ir lengvai maišydami kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol padažas taps vientisas ir tirštas, tuomet įmaišykite tarkuotą sūrį. Į padažą suberkite makaronus, švelniai įmaišykite pomidorus ir baziliką. Papuoškite tarkuotu sūriu.

 Skanaus!