Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Brie Coburger sūris apgaubtas šokoladu

 

 

Ingridientai:

250g Brie Coburger sūrio;

350 g aukštos  kokybės šokolado;

smulkintos  jūros druskos;

 

Įdėkite sūrį į šaldymo kamerą ir palaikykite apie 20 min., kad jį būtų galima lengviau supjaustyti. Kol sūris sustings, pradėkite tirpinti šokoladą. Kai šokoladas bus jau beveik ištirpęs, išimkite sūrį iš šaldiklio. Sūrį pjaustykite aštriu peiliu į maždaug 24 mažus, kąsnio dydžio kvadratėlius. Su šakute pamerkite Brie sūrį į jau ištirpintą šokoladą. Ištraukite ir dėkite saldainius ant kepimo skardos, padengtos folija. Kol šokoladas dar nesukietėjęs, pabarstykite viršų žiupsneliu jūros druskos.  Leiskite šokoladui visiškai sustingti kambario temperatūroje arba šaldytuve.  Prieš patiekiant leiskite jiems atšilti iki kambario temperatūros, kad galėtumėte pajusti sūrio skonį ir tekstūrą.

 

Skanaus!