Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Roquefort ir graikinių riešutų suktinukai

 

 Jums reikės:

  • 140g graikinių riešutų
  • 100g miltų
  • 400g baltos duonos
  • 14g mielių
  • 25g sviesto
  • 250g Roquefort sūrio
  • 10 g druskos
  • 300 ml vandens
  • 2 vidutinio dydžio kiaušinių

Susmulkinkite graikinius riešutus, sudėkite miltus, druską, mieles, sviestą, įpilkite vandenį, viską gerai išmaišykite. Jei tešla atrodo sausa, įpilkite daugiau vandens. Tešla turi būti minkšta bet ne lipni. Tešlą lengvai išminkykite ir uždenkite plėvele, palikti šiltoje vietoje apie 1val. kad tešla pakiltu. Tešlą iškočiokite stačiakampiais, maždaug 50 x 20cm, 1cm storio. Pabarstykite Roquefort sūriu. Stačiakampius suvyniokite į ritinėlius. Supjaustykite į 8 vienodo dydžio gabalėlius ir sudėkite ant paruoštos kepimo skardos. Uždėkite plėvele ir palikite kilti 1val. Kiekvieną tešlos suktinuką patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Skanaus!