Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Keptos daržovės su Wensleydale sūriu su spanguolėmis

 


Ingredientai

  • 3 didžiosios įvairių spalvų paprikos
  • 250 g cukinijos
  • 500 g bulvių
  • 250 g morkų
  • 1 raudonasis svogūnas
  • 2 salierų stiebai
  • 1-2 šaukštai balzaminio acto
  • 2 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
  • 0,5-1 šaukštai šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • druskos
  • 2 šakelės šviežių rozmarinų
  • 225 g Wensleydale sūrio su spanguolėmis

Paruošimas

Saldžiąsias paprikas perpjauname, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais. Susmulkiname nuskustas bulves. Cukinijas, morkytes ir salierų stiebus supjaustome centimetro storio griežinėliais. Raudonąjį svogūną nulupame ir padaliname į 8 dalis.

Į didelį dubenį sudedame paruoštas paprikas, bulves, cukinijas, morkytes, salierus ir svogūnus. Viską apšlakstome aliejumi ir balzaminiu actu. Užberiame šviežiai grūstų juodųjų pipirų, druskos ir gerai išmaišome rankomis arba šaukštu.

Viską sudedame į didelę kepimo skardą ir uždedame rozmarino šakeles. Kepame 40 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kepimui įpusėjus nuimame rozmarino šakeles, daržoves pamaišome, kad tolygiai apkeptų.

Iš orkaitės ištrauktus daržoves užberiame sutrupintą sūrį. Patiekalą grąžiname į orkaitę dar 5 minutėms.

Skanaus!