Jums reikės:
- 125 g (1⁄2 puodelio) Cammino Dóro Ricotta sūrio
- 30 ml (2 šaukštai) cukraus
- 30 g smulkiai sukapoto vidutinio saldumo šokolado
- 2 prinokusios kriaušės, nuluptos ir padalintos pusiau
- 1 citrinos sultys
- 75 ml (1⁄3 puodelio) smulkiai sukapotų pistacijų
- Tirpinto šokolado pagardinimui
Dubenėlyje sumaišykite ricottą, cukrų ir pusę šokolado. Atvėsinkite šaldytuve. Nuo kriaušių puselių nupjaukite dalį apvalaus šono, kad puselės stabiliai stovėtų lėkštėje. Apšlakstykite citrinos sultimis, kad kriaušės nepajuoduotų. Ant lentutės suberkite kapotas pistacijas ir apvoliokite kriaušes. Pusę kriaušės duobutės pripildykite ricottos kremu ir užberkite smulkintu šokoladu. Prieš patiekiant apšlakstykite tirpintu šokoladu.
Skanaus!