Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Ricottos desertas su apšerkšnijusiais vaisiais

 

 Jums reikės:

  • 500 g Cammino Dóro Ricotta sūrio
  • 30 ml (2 šaukštai) susmulkintų susicukravusių vaisių
  • 60 ml (1⁄4 puodelio) cukraus
  • 10 ml (2 šaukšteliai) tarkuotos apelsino žievelės
  • 60 ml (4 šaukštai) Marsala vyno
  • 250 ml (1 puodelis) grietinėlės
  • 2 indeliai uogų
  • Cukraus pagardinimui

Dubenėlyje apie 2 minutes plakite ricottą, cukruotus vaisius, apelsino žievelę, cukrų ir vyną. Plakite grietinėlę, kol ji taps standžiu kremu. Medine mentele įmaišykite grietinėlę į sūrio kremą. Gautą sūrio kremą supilstykite į desertinius indelius ir mažiausiai dvi valandas vėsinkite šaldytuve. "Sušaldykite" uogas pamerkdami kiekvieną uogą į kiaušinio baltymo plakinį ir apibarstydami granuliuotu cukrumi. Sudėkite uogas ant pergamentinio popieriaus. Leiskite pastovėti kambario temperatūroje apie vieną valandą kol išdžius. Prieš patiekdami desertą papuoškite apšerkšnijusiomis uogomis.

 

Skanaus!