Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Kepti makaronai su Gouda sūriu

 

Jums reikės:

  • 450 g. makaronų
  • 500 g. saldžios Itališkos dešros
  • 500 g. karamelizuotų svogūnų
  • 400 g. nenugriebto pieno
  • 6 arbatiniai šaukšteliai sviesto
  • 6 arbatiniai šaukšteliai miltų
  • 350 g. tarkuoto Gauda sūrio druskos ir pipirų

 

Įkaitinkite orkaitę iki 350 C. Į didelį puodą verdančio pasūdyto vandens sudėkite makaronus ir virkite juos 11 min. Tuo metu įkaitinkite didelį puodą ant vidutinės ugnies. Sudėkite pjaustytą dešrą ir kepkite 4 min. vis maišydami. Sudėkite keptą dešrą į didelį dubenį kartu su makaronais ir karamelizuotais svogūnais ir viską gerai sumaišykite. Pašildykite pieną. Supilkite į didelį puodą pieną įdėkite sviestą. Verdant sudėkite miltus ir maišykite iki vientisos masės. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite sūrį. Maišykite kol sūris išsilydys. Pagardinkite druska ir pipirais. Užpilkite mišinį ant makaronų masės. Ištepkite kepimo skardą sviestu sudėkite makaronų mišinį ir pabarstykite sūriu, bei karamelizuotais svogūnais. Kepkite orkaitėje 40 min. kol masė pageltonuos. Išėmus iš orkaitės leiskite atvėsti.

Skanaus!