Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Risoto su pistacijomis ir Gorgonzola Dolce sūriu

 

 

Jums reikės:

1 puodelio Arborio ryžių;

1 svogūnas;

1 skiltelė česnako;

½ puodelio baltojo vyno;

2 puodeliai vištienos arba daržovių sultinio;

½ puodelio trupinto gorgonzola dolce sūrio;

¼ puodelio kepintų pistacijų;

2 šaukštai sviesto;

pagal skonį druskos ir pipirų;

 

Įkaitinkite sviestą didelėje keptuvėje;

Įdėkite supjaustytą svogūną ir kepkite apie 5 min. kol suminkštės;

Įdėkite susmulkintą česnaką ir kepkite dar apie 1 min;

Įdėkite ryžius ir sumaišykite;

Įpilkite vyną ir maišykite kol išgaruos;

Įpilkite pusę puodelio sultinio ir maišykite iki ryžiai taps tvirti.

Įdėkite sūrį ir maišykite kol išsilydys. 

Pabaigoje įdėkite pistacijas ir patiekite.

 

Skanaus!