Jums reikės:
- Stiklinės kvietinių miltų;
- Stiklinės rupių miltų;
- 200 g sviesto;
- Žiupsnelio druskos;
- 3 pomidorų;
- 230 g Rulo de Cabra su žolelėmis;
- 2 šaukštų aliejaus;
- Šaukšto medaus;
- 2 šaukštų garstyčių;
- Kelių šakelės čiobrelių;
- Žiupsnelio pipirų.
Atšaldykite sviestą ir supjaustykite kubeliais. Miltus berkite į virtuvinio kombaino indą, dėkite sviestą, druskos, pilkite apie 5 šaukštus vandens. Minkykite kietoką tešlą, suvyniokite ją į plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą. Pomidorus ir sūrį supjaustykite pusės centimetro storio griežinėliais. Tešlą iškočiokite į apskritą lakštą, išklokite juo skardą. Dugną lengvai patepkite garstyčiomis, o ant jų sluoksniuokite pomidorų ir sūrio griežinėlius. Aliejų sumaišykite su medumi ir šiuo mišiniu apšlakstykite pyrago viršų, užberkite druskos, pipirų ir susmulkintų čiobrelių. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol dailiai apskrus. Patiekite šiltą.
Skanaus!