Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Skrudintų burokėlių pyragas su medumi, sūriu ir mėtomis

 

Jums reikės:

Įdarui:

  • 3 vidutinio dydžio geltonųjų burokėlių
  • 2 mažų raudonųjų burokėlių
  • 120 g. Brebette sūrio
  • 170 g. varškės
  • 2 šaukštų medaus
  • Pundelio šviežių mėtų.

Tešlai:

  • 1,5 puodelio miltų
  • 0,5 šaukštelio jūros druskos
  • 0,75 puodelio atšaldyto sviesto
  • 0,5 puodelio pakildintų mielių raugo.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Supjaustykite burokėlius grežinėliais ir suvynioję į foliją pakepkite juos 20 min kol suminkštės. Palikite kad atvėstų. Elektrinio mikserio pagalba sumaišykite miltus druską ir sviestą. Lėtai maišant supilkite mielių raugą. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Gautą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent 4 valandoms. Ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite tešlą į apskritimą ir įdėkite į kepimo skardą, tešlos kraštus užlenkę į viršų. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite kol pyrago tešla gražiai pagels. Į indą susmulkinkite dalį sūrio, varškę ir sumaišykite. Į tešlos apskritimo vidurį suberkite gautą masę, sudėliokite keptus burokėlius ir apibarstę likusiu sūriu dėkite į orkaitę. Kepkite apie 15-20 minučių, kol sūris suminkštės ir tešlos kraštai gražiai paruduos. Išėmus apšlakstykite medumi ir uždėkite mėtų lapelių. Patiekite karštą.

Skanaus!