Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Triušiena gaminta "Tagine" puode su šafranu ir ROQUEFORT PAPILLON BLACK LABEL sūriu

 

Jums reikės:

  • 4 vnt. triušienos šlaunelių be kaulų,
  • 600 g bulvių,
  • 3-4 šafrano purkelės,
  • 15 g džiovintų abrikosų,
  • 15 g džiovintų slyvų,
  • 15 g razinų,
  • 200 ml sultinio,
  • 15 g migdolų riekelių,
  • 20 ml alyvuogių aliejaus,
  • 100 g ROQUEFORT PAPILLON BLACK LABEL sūrio,

Apkepinkite triušieną įkantintame aliejuje. Nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite bulves juostelėmis. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C temperatūros. Į "Tagine" puodą pirma sudėkite bulves, tada apkepintą triušieną, smulkintus griežinėliais džiovintus vaisius ir razinas. Viską užpilkite sultiniu ir pagardinkite šafranu. Pašaukite į orkaitę troškintis 2 valandoms. Likus 15 minučių paskrudinkite migdolus keptuvėje ir sudėkite į troškinį kartu su sūriu. Troškinį patiekite tiesiai iš "Tagine" puodo.

Skanaus!