Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Prancūziška tiršta svogūnų sriuba

 

Jums reikės:

  • 5 šaukštų sviesto
  • 3 didelių svogūnų
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 lauro lapo
  • 2 šakelių čiobrelių
  • žiupsnelio rudojo cukraus
  • 3 - 4 stiklinės virtos moliūgų košės
  • 2 stiklinės vištienos sultinio
  • druskos ir juodųjų pipirų
  • 2 - 3 stiklinės tarkuoto Saint Nectaire sūrio

Į puodą įdėkite sviestą ir jį išlydykite. Sudėkite svogūnus, česnakus, lauro lapus, čiobrelius, prieskonius, supilkite sultinį. Virkite 25-35 minutes, nuolat maišant, kol svogūnai suminkštės ir karamelizuosis.
Išimkite lauro lapų ir čiobrelių šakeles ir sudėkite moliūgų košę, supilkite tarkuotą sūrį. Dar virkite apie 15 – 20 minučių. Patiekite karštą su prancūzišku skrebučiu.

Skanaus!