Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Rokforo sūrio ir porų tortas

 

Jums reikės: 

  • 8 šaukštų sviesto
  • 1,5 – 2 stiklinės miltų
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 2-4 šaukštų šalto vandens
  • 2 - 3 šaukštų sausų džiūvėsėlių
  • 7 šaukštų Roquefort sūrio
  • 6 porų
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 2 kiaušinių trynių
  • 2 kiaušinių
  • 1,5 stiklinės riebios grietinėlės


Sviestą ištrinkite su miltais ir druska iki vientisos masės. Įpilkite šalto vandens ir išmaišykit. Tešlą padalinkite į 4 porcijas, įvyniokite jas atskirai į plėvelę ir įdėkite 1 val. į šaldytuvą.  Atvėsintą masę po vieną iškočiokite. Sudėkite į formas ir į šaldytuvą dar 1 val.  Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepkite kiekvieną lakštą atskirai.  Kai lakštai tampa, trapūs ir paraudę, darome įdarą. Susmulkintus porus, kiaušinį, juoduosius pipirus ir grietinėlę išmaišykite kartu. Mišinį tepkite ant iškeptų lakštų. Teptuku patepkite išplaktu kiaušinio tryniu, pabarstykite džiūvėsėliais ir pašaukite į orkaitę 30 – 40 min. 180°C temperatūroje.

Skanaus !