Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Lietiniai su moliūgais, šalavijais ir TOMME NOIRE CAPITOUL sūriu

 

Jums reikės:

  • 8 lietinių blynų
  • 350 g Tomme Noire sūrio
  • 4 šaukštai riebios grietinėlės
  • 600 g moliūgo
  • 1 skiltelė česnako
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • 3 šalavijo lapai
  • muskato
  • sviesto

Nulupkite moliūgus ir supjaustykite juos smulkiais kubeliais. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepinkite česnaką. Sudėkite moliūgus, įberkite druskos, pridėkite šalavijų lapų ir įpilkite pusė stiklinės vandens. Virkite 20 - 25 minutes, kol moliūgai kubeliai suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir pastatykite pravėsti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C ir į karščiui atsparų indą sudėkite sviestą.

Supjaustykite Tome Noire sūrį ir supilkite į dubenį. Įpilkite grietinėlės ir įdėkite du žiupsnelius muskato. Sumaišykite viską. Sudėkite po truputį mišinio ant visų 8 lietinių blynų ir sulankstykite trikampius. Išdėstykite blynus į indą su sviestu ir ant viršaus sudėkite apkeptus moliūgus. Uždengite patiekalą aliuminio folija ir kepkite 15 - 20 minučių, kol sūris išsilydys.

Skanaus!