Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Trinta žirnelių ir bazilikų sriuba su Remberter pelėsiniu sūriu

 

Jums reikės:

  • 30 g sviesto
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 240 ml daržovių sultinio
  • 400 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • sauja šviežių bazilikų lapelių
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 50 g Remberter mėlynojo pelėsio sūrio

Užtepui:

  • 100 g mėlynojo pelėsio sūrio
  • 2 šaukštai bazilikų padažo (pesto)
  • 2 šaukšteliai grietinėlės

 

Sviestą ištirpinkite gerai įkaitintame puode ir pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną, kol suminkštės. Dėkite žirnelius, pilkite paruoštą daržovių sultinį, pagal skonį įberkite cukraus, druskos ir pipirų, išmaišykite. Virkite apie 5 min., kol žirneliai suminkštės. Tuo metu paruoškite užtepą: virtuvės kombainu ar maisto smulkintuvu iki vientisos masės išsukite mėlynojo pelėsio sūrį, bazilikų padažą ir grietinėlę. Paragaukite, jei atrodo, kad reikia druskos, galite įberti žiupsnelį, tačiau sūrumo turėtų užtekti nuo sūrio. Kai žirneliai suminkštės, nukelkite nuo ugnies, berkite bazilikų lapelius ir viską sutrinkite maisto smulkintuvu. Sriubą supilstykite į pašildytus dubenėlius, puoškite bazilikų lapeliais, žirneliais, trupintu mėlynojo pelėsio sūriu. Patiekite su skrudinto prancūziško batono riekelėmis ir užtepu.

Skanaus!