Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Blyneliai su Camembert sūriu

 

Jums reikės:

  • 3 kiaušinių;
  • 2 puodelių pieno;
  • 3/4 puodelio miltų plius 3 šaukštai miltų;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • 1 šaukšto rapsų aliejaus;
  • 3 šaukštų nesūdyto sviesto;
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 300g supjaustytų baltųjų pievagrybių;
  • Šviežiai maltų pipirų , pagal skonį
  • 300g supjaustyto kepto kumpio
  • 1 puodelio grietinėlės;
  • 150g Camembert Gigant Cantore sūrio;
  • 1 galvos supjaustyto svogūno.

 

Suplakite kiaušinius su 1 puodeliu pieno. Pridėkite 3/4 puodelio miltų, pusę šaukštelio druskos ir išplakite. Įpilkite rapsų aliejaus į tešlą ir pastatykite bent 30 min į šaldytuvą. Įkaitinkite keptuvę, išlydykite gabalėlį sviesto ir įpilkite ¼ puodelio tešlos. Sukamaisiais judesiais paskirstykite tešlą po visą keptuvę. Kiekvieną blyno pusę apkepkite vidutiniškai 1-2 min. Turėtų gautis apie 12 blynų. Įdaras: į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir sudėkite pievagrybius, svogūnus, druskos ir pipirų. Kepkite 5-6 min kol grybai gražiai paruduos. Išėmę grybus taip pat aliejuje pakepinkite kumpio gabalėlius. Perkelkite kumpį į dubenį su grybais. Tuomet pamažinkite karštį ir sumaišykite keptuvėje likusį pieną ir 3 šaukštus miltų. Kaitinkite kol sutirštės. Pridėkite grietinėlę, sūrį ir virkite apie 3 min. retkarčiais pamaišant. Tuomet padažą sumaišykite su grybais bei kumpiu. Šio įdaro dėkite į kiekvieną blynelį, jį susukite ir patiekite.

Skanaus!