Jums reikės:
- 3 kiaušinių;
- 2 puodelių pieno;
- 3/4 puodelio miltų plius 3 šaukštai miltų;
- 1 šaukštelio druskos;
- 1 šaukšto rapsų aliejaus;
- 3 šaukštų nesūdyto sviesto;
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 300g supjaustytų baltųjų pievagrybių;
- Šviežiai maltų pipirų , pagal skonį
- 300g supjaustyto kepto kumpio
- 1 puodelio grietinėlės;
- 150g Camembert Gigant Cantore sūrio;
- 1 galvos supjaustyto svogūno.
Suplakite kiaušinius su 1 puodeliu pieno. Pridėkite 3/4 puodelio miltų, pusę šaukštelio druskos ir išplakite. Įpilkite rapsų aliejaus į tešlą ir pastatykite bent 30 min į šaldytuvą. Įkaitinkite keptuvę, išlydykite gabalėlį sviesto ir įpilkite ¼ puodelio tešlos. Sukamaisiais judesiais paskirstykite tešlą po visą keptuvę. Kiekvieną blyno pusę apkepkite vidutiniškai 1-2 min. Turėtų gautis apie 12 blynų. Įdaras: į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir sudėkite pievagrybius, svogūnus, druskos ir pipirų. Kepkite 5-6 min kol grybai gražiai paruduos. Išėmę grybus taip pat aliejuje pakepinkite kumpio gabalėlius. Perkelkite kumpį į dubenį su grybais. Tuomet pamažinkite karštį ir sumaišykite keptuvėje likusį pieną ir 3 šaukštus miltų. Kaitinkite kol sutirštės. Pridėkite grietinėlę, sūrį ir virkite apie 3 min. retkarčiais pamaišant. Tuomet padažą sumaišykite su grybais bei kumpiu. Šio įdaro dėkite į kiekvieną blynelį, jį susukite ir patiekite.
Skanaus!