Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Vištienos krūtinėlė su pomidorais ir Vermeer sūriu

 

Jums reikės:

  • 4vnt vištienos krūtinėlių;
  • 75g Vermeer tarkuoto sūrio;
  • 12 vnt vyšninių pomidorų;
  • 85g Parmos kumpio;
  • 1 arb.š. čiobrelių

Garnyrui:

  • 1vnt didelės česnako skiltelės;
  • 1 ½ šaukšto alyvuogių aliejaus ;
  • 350g kopūsto lapų;
  • citrinų sulčių.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C . Atskirkite mažąją file nuo vištienos krūtinėlių ir atidėkite į šalį. Kiekvienoje krūtinėlėje vertikaliai , peilio pagalba suformuokite „kišenę“. Nedideliame dubenyje sumaišykite Vermeer sūrį , supjaustytus pomidorus, čiobrelius ir pagardinkite druska bei pipirais. Po šaukštą mišinio dėkite į kiekvieną vištienos krūtinėlės „kišenę“. Ir užtaisykite likusią skylę mažosiomis file. Apvyniokite Parmos kumpį aplink kiekvieną gabalėlį. Dėkite krūtinėlę i keptuvę ir apskrudinkite kiekvieną pusę maždaug po 2 min. Tuomet perkelkite krūtinėles į orkaitę ir dar pakepkite apie 15 min. Prieš patiekdami apkepinkite alyvuogių aliejuje česnaką, pridėkite kopūsto lapus ir dar pakepkite apie 2 min., kad kopūstas suminkštėtų, bet neprarastų stangrumo. Įspauskite citrinos sulčių. Kiekvieną krūtinėlę perpjaukite įstrižai, ant viršaus uždėkite kopūstų garnyro.

Skanaus!