Jums reikės:
- 4vnt vištienos krūtinėlių;
- 75g Vermeer tarkuoto sūrio;
- 12 vnt vyšninių pomidorų;
- 85g Parmos kumpio;
- 1 arb.š. čiobrelių
Garnyrui:
- 1vnt didelės česnako skiltelės;
- 1 ½ šaukšto alyvuogių aliejaus ;
- 350g kopūsto lapų;
- citrinų sulčių.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C . Atskirkite mažąją file nuo vištienos krūtinėlių ir atidėkite į šalį. Kiekvienoje krūtinėlėje vertikaliai , peilio pagalba suformuokite „kišenę“. Nedideliame dubenyje sumaišykite Vermeer sūrį , supjaustytus pomidorus, čiobrelius ir pagardinkite druska bei pipirais. Po šaukštą mišinio dėkite į kiekvieną vištienos krūtinėlės „kišenę“. Ir užtaisykite likusią skylę mažosiomis file. Apvyniokite Parmos kumpį aplink kiekvieną gabalėlį. Dėkite krūtinėlę i keptuvę ir apskrudinkite kiekvieną pusę maždaug po 2 min. Tuomet perkelkite krūtinėles į orkaitę ir dar pakepkite apie 15 min. Prieš patiekdami apkepinkite alyvuogių aliejuje česnaką, pridėkite kopūsto lapus ir dar pakepkite apie 2 min., kad kopūstas suminkštėtų, bet neprarastų stangrumo. Įspauskite citrinos sulčių. Kiekvieną krūtinėlę perpjaukite įstrižai, ant viršaus uždėkite kopūstų garnyro.
Skanaus!