Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Kijevo kotletai

 

Jums reikės:

  • 4 x 175 g kiaulienos nugarinės file.

Įdarui:

  • 250 g sviesto
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 citrinos
  • 1 šaukšto smulkintų
  • laiškinių česnakų
  • 4 riekelių Iberico sūrio
  • 4 riekelių Serrano kumpio

Žievelei:

  • 100 g miltų
  • 200 g maltų džiuvėsių
  • 2 kiaušinių
  • aliejaus

Obuolių padažui:

  • 75 g sviesto
  • 6 obuolių
  • 50 g cukraus

Supjaustykite kiaulienos file išilgai į 4 juostas ir išmuškite. Į virtuvinį maišytuvą sudėkite sviestą, sutrintą česnaką, cirtinos sultis ir tarkuotą žievelę bei laiškinius česnakus ir gerai sumaišykite. Mišinį dėkite ant maistinės plėvelės, susukite plonos dešrelės forma ir dėkite į šaldytuvą sustingti maždaug 30 min. Kai sustings, supjaustykite sviestą į keturias dalis, šiek tiek trumpesnias nei kiauliena. Dėkite sūrio gabalėlį ant Serano kumpio, ant jo sviesto ritinėlį ir užlenkite kraštus, uždengiant sviestą. Dėkite šį “lankstinį” ant mėsos juostos galo ir atsargiai susukite, sutvirtinant mediniu iešmeliu. Atskiruose induose paruoškite miltus, džiuvėsius ir plaktus kiaušinius. Apvoliokite Kijevos kotletuką miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiuvėsiuose, kol susidarys stipri žievelė ir bus galima išimti iešmelį. Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje ir 1-2 min apkepkite kotletus, kol žievelė taps auksinė ir traški. Išimkite kotletus ir nuvarvinkite aliejų. Kaip visus apkepsite, dėkite nusausintus kotletus į kepimo skardą ir keptkite įkaitintoje iki 200o orkaitėje 20-25 min, kol gerai iškeps mėsa. Obuolių padažui, keptuvėj ištirpinkite sviestą ir kepkite jame obuolius su cukrumi 8-10 minučių, kol obuoliai suminkštės ir karamelizuosis. Patiekite Kijevo kotletus su obuolių padažu ir ryžių rizoto.

Skanaus!