Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Žiedinio kopūsto ir lašišos užkepėlė

 

Jums reikės:

  • 1 didelio žiedinio kopūsto,
  • 50 g sviesto,
  • 50 g miltų,
  • 450 ml pieno,
  • 2 kiaušinių trynių,
  • 1 šaukštelio garstyčių,
  • šlakelio Worcestershire padažo,
  • duskos,
  • 150 g smulkintos virtos (rūkytos) lašišos,
  • 200 g tarkuoto Emmental sūrio.

 

Susmulkinkite žiedinį kopūstą ir sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Pavirkite 2 minutes, nusausinkite ir sudėkite į sviestu išteptą kepimo indą. Pagaminkite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Lėtai maišydami suberkite miltus, šiek tiek pakepkite. Tada, vėl nuolat maišydami, lėtai supilkite pieną. Pagardinkite muskatu, pasūdykite (pagal skonį) ir nuolat maišydami virkite, iki padažas sutirštės – jis turi būti kiek skystesnis už kondensuotą pieną. Į pagamintą padažą sudėkite kiaušinių trynius, garstyčias, Worcestershire padažą ir lašišą, ir atsargiai išmaišykite. Supilkite padažą ant žiedinio kopūsto ir apibarstykite sūriu. Kepkite karštoje orkaitėje (200o C) 10-15 minučių, kol sūris įgaus auksinę spalvą. Patiekite karštą.

Skanaus!