Jums reikės:
- 4 baklažanų,
- 6 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- 1 susmulkinto svogūno,
- 4 susmulkintų česnako skiltelių,
- 1 susmulkintas didelis raudonas saldusis pipiras,
- 1½ šaukštelio šviežiai grūstų kumino sėklų,
- 1 šaukštelio malto cinamono,
- ½ šaukštelio šviežiai malto muskato riešuto,
- 1 šaukštelio ispaniškų rūkyto saldžiojo pipiro prieskonių,
- didelis žiupsnys džiovintų krapų,
- 500 g ėrienos faršo,
- 6 šaukštai pomidorų pastos,
- 100 g tarkuoto Manchego sūrio,
- druskos ir pipirų.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Baklažanus perpjaukite per pusę išilgai. Įpjaukite minkštima , sudėkite baklažanus į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi , pabarstykite druska ir pakepkite 30-40 minučių kol suminkštes. Tuo tarpu, pakepinkite svogūnus, česnakus, saldųjį pipirą , ėrieną ir prieskonius, kol mėsa paskrus. Į mišinį įdėkite pomidorų pastą ir išmaišę patroškinkite dar 5 minutes. Išimkite baklažanus iš orkatės ir padidinkite temperatūrą iki 220 o C. Atsargiai išskaptuokite keptą minkštimą ir sudėkite š mėsos mišinį. Sudėkite mišinį į baklažanus , apibartstykite sūriu ir kepkite orkaitėje 8-10 minučių, kol sūris gražiai paruduos.
Skanaus!