Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Ėriena įdaryti baklažanai

 

Jums reikės:

  • 4 baklažanų,
  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • 1 susmulkinto svogūno,
  • 4 susmulkintų česnako skiltelių,
  • 1 susmulkintas didelis raudonas saldusis pipiras,
  • 1½ šaukštelio šviežiai grūstų kumino sėklų,
  • 1 šaukštelio malto cinamono,
  • ½ šaukštelio šviežiai malto muskato riešuto,
  • 1 šaukštelio ispaniškų rūkyto saldžiojo pipiro prieskonių,
  • didelis žiupsnys džiovintų krapų,
  • 500 g ėrienos faršo,
  • 6 šaukštai pomidorų pastos,
  • 100 g tarkuoto Manchego sūrio,
  • druskos ir pipirų.

 

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Baklažanus perpjaukite per pusę išilgai. Įpjaukite minkštima , sudėkite baklažanus į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi , pabarstykite druska ir pakepkite 30-40 minučių kol suminkštes. Tuo tarpu, pakepinkite svogūnus, česnakus, saldųjį pipirą , ėrieną ir prieskonius, kol mėsa paskrus. Į mišinį įdėkite pomidorų pastą ir išmaišę patroškinkite dar 5 minutes. Išimkite baklažanus iš orkatės ir padidinkite temperatūrą iki 220 o C. Atsargiai išskaptuokite keptą minkštimą ir sudėkite š mėsos mišinį. Sudėkite mišinį į baklažanus , apibartstykite sūriu ir kepkite orkaitėje 8-10 minučių, kol sūris gražiai paruduos.

Skanaus!