Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Brie sūrio ir porų sriuba su sausu Sherry

 

Jums reikės:

  • 8 šaukštai sviesto;
  • 2 dideli porai;
  • 1/2 puodelio šampinjonų;
  • 1/2 puodelio sauso chereso vyno;
  • 6 puodeliai vištienos sultinio;
  • 6 šaukštai miltų;
  • 350g. Brie Cantorel sūrio;
  • 1 pomidoras;
  • 3/4 šaukštelio druskos;
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų;
  • česnako skiltelė;

 

Dideliame puode ištirpinti 2 šaukštus sviesto ir sudėti pjaustytus porus. Kepti kol visiškai suminkštės ir įgaus auksinę spalvą. Tuomet sudėti grybus ir kartu su porais apkepti. Palaipsniui supilti vyną ir vištienos sultinį ir leisti užvirti. Sumaišyti likusį sviestą su miltais ir po truputį dėti į puodą vis maišant. Sumažinti karštį ir leisti viskam virti dar 10 minučių. Brie sūrį supjaustyti kubeliais ir dėti po truputį į puodą vis maišant. Paskaninti sriubą druska ir pipirais. Prieš patiekiant sudėti pomidorus ir trintą česnaką.

Skanaus!