Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Krabų ir Blue D'auvergne apkepas

 

Jums reikės:

  • 350 g sluoksniuotos tešlos,
  • 28 g sviesto,
  • 2 didelių svogūnų,
  • druskos ir pipirų,
  • žiupsnelis čiobrelių prieskonių,
  • 85 g Bleu d 'Auvergne sūrio,
  • 85 g krabų mėsos.

Įdaras:

  • 1 kiaušinis,
  • 2 kiaušinių tryniai,
  • 4 šaukštai pieno,
  • ¾ puodelio pasterizuotos grietinėlės,
  • druskos ir pipirų,
  • 1 žiupsnelis tarkuoto muskato.

 

Iškočiokite tešlą ir užlenkę kraštelius pabadykite šakute tešlos apačią. Įkaitinkite orkaitę iki 200 o C ir kepkite tešlą kol ji gražiai paruduos. Sumažinkite kaitrą ir dar pakepkite kokias 5 min, kol tešla visiškai iškeps. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite supjaustytus svogūnus, pipirus ir čiobrelius, ir kepkite vis pamaišant 20-30 min, kol svogūnai suminkštės ir karamelizuosis. Sudėkite krabų mėsą ir Bleu d'Auvergne sūrį ir troškinkite ant silpnos ugnies. Mišinį atvėsinkite ir supilkite ant iškeptos tešlos. Į dubenį sudėkite likusius ingredientus ir sumaišykite. Dalį supilkite ant tešloje esančių produktų ir kepkite orkaitėje 15 minučių , 200 o C temperatūroje. Kai patiekalas šiek tiek apskrus supilkite likusią dalį mišinio ir vėl kepkite 25-30 min kol patiekalo viršus paruduos. Patiekti karštą arba šiek tiek atvėsintą.

Skanaus!