Jums reikės:
- 350 g sluoksniuotos tešlos,
- 28 g sviesto,
- 2 didelių svogūnų,
- druskos ir pipirų,
- žiupsnelis čiobrelių prieskonių,
- 85 g Bleu d 'Auvergne sūrio,
- 85 g krabų mėsos.
Įdaras:
- 1 kiaušinis,
- 2 kiaušinių tryniai,
- 4 šaukštai pieno,
- ¾ puodelio pasterizuotos grietinėlės,
- druskos ir pipirų,
- 1 žiupsnelis tarkuoto muskato.
Iškočiokite tešlą ir užlenkę kraštelius pabadykite šakute tešlos apačią. Įkaitinkite orkaitę iki 200 o C ir kepkite tešlą kol ji gražiai paruduos. Sumažinkite kaitrą ir dar pakepkite kokias 5 min, kol tešla visiškai iškeps. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite supjaustytus svogūnus, pipirus ir čiobrelius, ir kepkite vis pamaišant 20-30 min, kol svogūnai suminkštės ir karamelizuosis. Sudėkite krabų mėsą ir Bleu d'Auvergne sūrį ir troškinkite ant silpnos ugnies. Mišinį atvėsinkite ir supilkite ant iškeptos tešlos. Į dubenį sudėkite likusius ingredientus ir sumaišykite. Dalį supilkite ant tešloje esančių produktų ir kepkite orkaitėje 15 minučių , 200 o C temperatūroje. Kai patiekalas šiek tiek apskrus supilkite likusią dalį mišinio ir vėl kepkite 25-30 min kol patiekalo viršus paruduos. Patiekti karštą arba šiek tiek atvėsintą.
Skanaus!