Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Spageti su krevetėmis ir pelėsiniu sūriu

 

Jums reikės:

  • 300 g spagečių,
  • 200 g krevečių,
  • 100 g "Bleu d' Auvergne“ sūrio,
  • 250 g grietinės,
  • 1 kubelio vištienos sultinio,
  • tarkuoto parmezano

 

Į verdantį sūdytą vandenį sudėti spagečius, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir virti 15 min. Paruošti padažą – į puodą įpilti grietinės, pagardinti susmulkintu vištienos sultinio kubeliu. Sudėti gabaliukais susmulkintą baltojo pelėsio sūrį. Virti ant silpnos ugnies. Padažą maišyti, kol ištirps sūris ir virti 10 min. Į lėkštę sudėti spagečius, ant jų krevetes. (Krevetės nuo karštos pastos pašyla, jų nereikia atskirai virti ar šildyti, nes susitrauks.) Patiekalą užpilti padažu, pabarstyti tarkuotu parmezanu ir išmaišyti.

Skanaus!