Jums reikės:
- 600g maltos kiaulienos;
- 150g Ilchester Wensleydale sūrio su mango ir imbieru;
- 2 šaukštai kapotų česnakų;
- Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 2 šaukštų rapsų aliejaus;
- 1 šaukšto sojos padažo;
- 4 Burgerių bandelių.
- Pomidorų padažui:
- 450g vynuoginių pomidorų;
- 1 mažo raudono svogūno;
- 1 smulkiai pjaustyto saliero;
- 1 smulkiai pjaustyto čili pipiriuko;
- 4 šaukštų raudono vyno acto;
- 50g rudojo cukraus;
- 1 šaukštelio raudonos paprikos miltelių;
- 1 šaukštelio garstyčių sėklų
Įdėkite pomidorus į puodą su svogūnais, salierais, pridėkite paprikos , raudonojo vyno acto, cukraus. Lėtai užvirinkite , uždenkite ir troškinkite 30 minučių. Sudėkite papriką ir garstyčių sėklas į keptuvę ir kepkite 15 minučių nuolat maišant. Kai apkeps, suberkite į pomidorų masę. Įdėkite maltą kiaulieną į didelį dubenį , įtrupinkite sūrio , pridėkite česnako ir pagardinkite druska bei pipirais. Rankomis tolygiai išmaišykite. Šlapiomis rankomis padalinkite maltą mėsą į 4 dalis. Paruoškite BBQ kepsninę, kurioje kepsite burgerius. Pašlakstykite kepsninę aliejumi ir sojų padažu. Mėsą kepkite apie 5 minutes vieną pusę, tuomet apverskite ir vėl kepkite 5 minutes kitą pusę. Jei naudojant specialias bandeles burgeriams, perpjaukite jas pusiau ir padėkite ant grilio grotelių, kad šiek tiek paskrustų. Į bandelių vidų dėkite keletą salotų lapų, keptą mėsą ir pagardinkite pomidorų padažu.
Skanaus!