Jums reikės:
- 400g sausų tagliatelle ar spaghetti makaronų
- 1 pundelis rėžiukų ar 85 g maišelis paruoštų rėžiukų
- 2 sutrintos česnako skiltelės
- 75g graikinių riešutų
- 100g tarkuoto Ilchester Somerset Gold Cheddar sūrio
- 2 šaukštai itin gryno alyvuogių aliejaus
Užvirkite lengvai pasūdytą vandenį dideliame puode, suberkite makaronus ir virkite 8-10 min., kol makaronai taps al dente (ne per daug minkšti). Tuo metu nuplautus ir nusausintus rėžiukus kartu su česnaku dėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite. Suberkite riešutus ir trumpai pakapokite, suberkite sūrį ir lėtai smulkindami supilkite aliejų. Nusausinkite makaronus, palikdami 2-3 šaukštus virimo vandens, makaronus suberkite atgal į puodą. Ant makaronų supilkite pagamintą pesto padažą, atskiestą vandeniu ir viską lengvai išmaišykite. Patiekite su papildomai užtarkuotu sūriu.
Skanaus!