Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Viduržemio jūros regiono tortilija

 

Jums reikės:

  • 15 ml (1 šaukštas) alyvuogių aliejaus
  • 175 g riekelėmis pjaustytos Chorizo (vengriškos) dešros
  • 450 g pusiau padalintų šviežių jaunų bulvių
  • Jaunų laiškinių svogūnėlių
  • Raudonoji paprika, smulkinta juostelėmis
  • 5 dideli kiaušiniai
  • 7 g (2 šaukštai) smulkintų petražolių
  • 75 g Frico Mild Edam cheese sūrio
  • Druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų

 

Puode išvirkite bulves iki minkštumo. Nesvylančioje 20 cm keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkintą dešrą ir svogūnėlius, kepkite 3-4 min., kol virtuvėje pasklis dešros kvapas. Sudėkite bulves ir kepkite 2-3 min. kol šiek tiek parus. Suberkite papriką ir kepkite 3-4 min., kol suminkštės. Tuo metu dubenyje išplakite kiaušinius, suberkite petražoles, pagardinkite prieskoniais ir gerai viską išmaišykite. Supilkite kiaušinį į keptuvę. Kepkite nemaišydami ant mažos ugnies apie 10 min. Įkaitinkite orkaitę. Užbarstykite sūrį ant apkepo ir trumpai apkepkite orkaitėje, kol sūris taps auksinės spalvos. Iškepusiai tortilijai leiskite pastovėti ir atvėsti apie 3-4 min. Supjaustykite ketvirčiais ir patiekite.

Skanaus!