Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Viduržemio jūros regiono kalakuto vyniotiniai

 

 Jums reikės:

  • 4 vnt. kalakuto kepsnelių
  • 125 g nusausinto Cammino Dóro Mozzarella sūrio
  • 4 riekelės kumpio
  • 1⁄4 l daržovių sultinio
  • 200 g  svogūnų
  • 4 pomidorai
  • 3 skiltelės česnako
  • 5 ml (1 šaukštelis) pomidorų pastos
  • 3 ml (1⁄2 šaukštelio) rupiai grūstų juodųjų pipirų
  • Druskos
  • 5 ml (1 šaukštelis) garstyčių
  • 5 ml (1 šaukštelis) čiobrelio
  • 5 ml (1 šaukštelis) baziliko
  • 3 ml (1⁄2 šaukštelio) žolelių
  • 30 ml (2 šaukštai) alyvuogių aliejaus
  • Cukraus pagardinimui
  • Šviežaus baziliko pagardinimui

Kalakuto kepsnelius plonai išmuškite ir pagardinkite žolelių druska bei pipirais. Vieną pusę kepsnelio patepkite garstyčiomis, pabarstykite čiobreliu bei baziliku, uždėkite riekelę kumpio, ketvirtį mocarelos sūrio ir susukite ritinėlį. Įkaitinkite gilią keptuvę ir kepkite vyniotinius vartydami apie 10 min., išimkite ir laikykite šiltai. Susmulkinkite česnakus, svogūnus, pomidorus ir suberkite į tą pačią keptuvę, kurioje kepė vyniotiniai. Supilkite pomidorų pastą, žiupsnelį cukraus ir druskos. Po kurio laiko supilkite šiltą daržovių sultinį ir troškinkite apie 5-10 min., jei reikės, pagardinkite druska ir pipirais. Dėkite po vieną ritinėlį į lėkštę, užpilkite padažu ir papuoškite šviežiu baziliku. Vyniotiniai gali būti patiekiami su ryžiais, makaronais ar šviežiomis salotomis.

Skanaus!