Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Šparagų, bekono ir sūrio salotos

 

Jums reikės:

  • Baltieji šparagai, 3 vnt
  • Salotos "Rukola", 20-40 g
  • Šalto rūkymo šoninė (bekonas), 80 g
  • Vyšniniai pomidorai, 7-8 vnt
  • Mėlynieji svogūnai, 15 g
  • Penkių rūšių pipirai, alyvuogių aliejus, citrinų sultys, šviežias bazilikas
  • Sūris salotoms 80 g
  •  Medus, 1 a.š
  • Alyvuogių aliejus, 3-5 v.š
  • Šviežias rozmarinas, čiobrelis

 

Verdantį vandenį nuskaniname druska ir cukrumi. Sudedame nuskustus šparagus ir verdame maždaug 3-7 minutes. Virimo laikas priklauso nuo šparagų storio. Išvirtus šparagus greitai atvėsiname, sudedame į šaltą vandenį su ledukais. Atvėsusius išdedame ant švaraus rankšluosčio, nusausiname. Supjaustome maždaug 3 cm ilgio lazdelėmis. Šalto rūkymo šoninės juosteles išdedame ant kepimo skardos. Kepame orkaitėje, 180 C karštyje, kol "bekonas" taps traškus. Į lėkštę išdėliojame "Rukola" salotų lapus. Ant viršaus baltųjų šparagų lazdeles, šiaudeliais pjaustytą mėlynąjį svogūną. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, sumaišytu su citrinos sultimis. Pabarstome trupučiu jūros druska ir šviežiai maltais penkių rūšių pipirais. Išdėliojame sūrio kubelius, per pusę perpjautus pomidoriukus, traškias "bekono" juosteles, bei šviežio baziliko lapelius. 

Skanaus!