Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Burokėlių salotos su ožkos sūriu ir padažu

 

Jums reikės:

  • Salotoms:
  • 200-300 g rukolos (galima maišyti su dar kokiais lapais, bet rukola turi dominuoti);
  • 3-4 vidutinio dydžio virti/kepti burokai;
  • 160-200 g Capra ožkos sūrio su žolelėmis;
  • dosnios saujos pinijų arba kedro riešutų, tinka ir smulkinti graikiški;
  • 5-6 baziliko lapelių.
  • Padažas:
  • 2 šaukštų ištirpinto medaus;
  • 1 šaukštelio druskos (+/- pagal skonį);
  • 2 šaukstų balzaminio acto;
  • 1-2 skiltelės česnako;
  • 2-4 lapelių baziliko;
  • pipirų pagal skonį;
  • 6 šaukštus aliejaus.

Burokėlius idealiu atveju supjaustome daržovių skustuku plonomis riekelėmis, tačiau galima ir geru aštriu peiliu – kuo ploniau, tuo subtiliau. Idealus dydis: pusės burokėlio dydžio riekelės. Salotu lapus dosniai pavaišiname padažu, tada klojame burokėlius ir juos taip pat apšlakstome padažu, sudėliojame stambiais kubeliais supjaustytą ožkos sūrį, pabarstome baziliku dėl grožio, pabarstome riešutų. 

Skanaus!