Jums reikės:
- 80 g įvairių salotų lapų (gali būti gražgarstės, trūkažolės);
- 2 pakuotes Brebille avių sūrio;
- Bayonne kumpio;
- Phyllo tešlos ( 2 lakštų);
- Aliejaus (pageidautina riešutų);
- Acto, druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.
Supjaustykite sūrį į kelis storus sluoksnius. Phyllo tešlą supjaustykite kvadratais (jums prireiks 2-3 kvadratėlių tešlos vienai porcijai). Tešlos kvadratėlius sudėkite vieną ant kito. Kumpio gabalėliais apvyniokite sūrį. Tuomet dėkite jį į Phyllo tešlą ir suformuokite iš tešlos rožytę (kaip pavaizduota paveikslėlyje). Ryšulėlį aptepkite riešutų aliejumi ir pakaitinkite 225 ⁰C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5 min, kol tešla lengvai pagels. Kiekvieną ryšulėlį dėkite į lėkštėje išdėliotas salotas. Salotų lapus apšlakstykite balzaminiu actu, pagardinkite juodaisiais pipirais ir jei reikia, druska (druskos daug nedėkite, nes kumpis ir taip yra sūrus).
Skanaus!