Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Brebille sūris salotų pataluose

 

Jums reikės:

  • 80 g įvairių salotų lapų (gali būti gražgarstės, trūkažolės);
  • 2 pakuotes Brebille avių sūrio;
  • Bayonne kumpio;
  • Phyllo tešlos ( 2 lakštų);
  • Aliejaus (pageidautina riešutų);
  • Acto, druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.

 

Supjaustykite sūrį į kelis storus sluoksnius. Phyllo tešlą supjaustykite kvadratais (jums prireiks 2-3 kvadratėlių tešlos vienai porcijai). Tešlos kvadratėlius sudėkite vieną ant kito. Kumpio gabalėliais apvyniokite sūrį. Tuomet dėkite jį į Phyllo tešlą ir suformuokite iš tešlos rožytę (kaip pavaizduota paveikslėlyje). Ryšulėlį aptepkite riešutų aliejumi ir pakaitinkite 225 ⁰C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5 min, kol tešla lengvai pagels. Kiekvieną ryšulėlį dėkite į lėkštėje išdėliotas salotas. Salotų lapus apšlakstykite balzaminiu actu, pagardinkite juodaisiais pipirais ir jei reikia, druska (druskos daug nedėkite, nes kumpis ir taip yra sūrus).

Skanaus!