Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Cezario salotos su Grana Padano kietuoju sūriu

 

Jums reikės:

  • Padažui:
  • 1 valg.š. balzamiko acto
  • 1 valg.š. citrinos sulčių
  • 1 valg.š. Dižono garstyčių
  • skiltelė česnako
  • smulkintų kaparėlių
  • ¼ puodelio tarkuoto Grana Padano
  • 5 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 1/8 šaukštelis jūros druskos
  • šviežiai maltų pipirų pagal skonį
  • Salotoms:
  • 6 jauni salotų lapai
  • Grana Padano sūrio drožlės
  • šviežiai maltų pipirų pagal skonį
  • 2 didelių skiltelių šviesios duonos, supjaustytos kubeliais
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1/8 šaukštelis jūros druskos
  • šviežiai maltų pipirų pagal skonį
  • 1/2 šaukštelių čili miltelių

Padažo ingredientus sudėkite į dubenį ir gerai išmaišykite. Duonos kubelius paskrudinkite keptuvėje 1-2 min, kol gražiai apskrus. Apibarstykite juos druska, pipirais, čili milteliais ir leiskite atvėsti. Salotas išdėliokite lėkštėje, apipilkite padažu, suberkite skrebučius ir ant viršaus pabarstykite Grana Padano sūrio drožlėmis.

Skanaus!