Jums reikės:
- Padažui:
- 1 valg.š. balzamiko acto
- 1 valg.š. citrinos sulčių
- 1 valg.š. Dižono garstyčių
- skiltelė česnako
- smulkintų kaparėlių
- ¼ puodelio tarkuoto Grana Padano
- 5 šaukštai alyvuogių aliejus
- 1/8 šaukštelis jūros druskos
- šviežiai maltų pipirų pagal skonį
- Salotoms:
- 6 jauni salotų lapai
- Grana Padano sūrio drožlės
- šviežiai maltų pipirų pagal skonį
- 2 didelių skiltelių šviesios duonos, supjaustytos kubeliais
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1/8 šaukštelis jūros druskos
- šviežiai maltų pipirų pagal skonį
- 1/2 šaukštelių čili miltelių
Padažo ingredientus sudėkite į dubenį ir gerai išmaišykite. Duonos kubelius paskrudinkite keptuvėje 1-2 min, kol gražiai apskrus. Apibarstykite juos druska, pipirais, čili milteliais ir leiskite atvėsti. Salotas išdėliokite lėkštėje, apipilkite padažu, suberkite skrebučius ir ant viršaus pabarstykite Grana Padano sūrio drožlėmis.
Skanaus!