Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Uogų ir ožkos sūrio salotos

 

Jums reikės:

  • Salotoms:
  • 1 vidutinio raudonojo svogūno,
  • 1 šaukšto rapsų aliejaus,
  • 1 pakelio salotų,
  • ¼ stiklinės kapotų graikinių riešutų,
  • ½ stiklinės vynuoginių pomidorų,
  • 1 stiklinės šviežių uogų, pavyzdžiui, braškių, gervuogių, aviečių ir mėlynių,
  • 100 g. Capra ožkos sūrio.
  • Užpilui:
  • 2 šaukštų acto,
  • ¼ šaukštelio citrinos sulčių,
  • 1 ½ šaukštelio cukraus,
  • druskos ir pipirų,
  • ¼ puodelio rapsų aliejus.

Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių. Supilkite į kepimo skardą rapsų aliejų, sudėkite supjaustytus svogūnus, apibarstykite druska ir pipirais ir dėkite kepti į orkaitę, kol svogūnai sumikštės ir karamelizuosis. Ištraukę iš orkaitės atvėsinkite. Salotas, graikinius riešutus, pomidorus, uogas ir sūrį, o taip pat pakepintus svogūnus sudėkite į didelį dubenį. Supilkite actą, citrinos sultis, cukrų, druską ir pipirus į indą ir viską gerai išplakite. Pamažu pilkite aliejų ir plakite kol užpilas šiek tiek sutirštės. Užpilą supilkite ant dubenyje esančių ingredientų. Patiekite iš karto.

Skanaus!