Jums reikės:
- Salotoms:
- 1 vidutinio raudonojo svogūno,
- 1 šaukšto rapsų aliejaus,
- 1 pakelio salotų,
- ¼ stiklinės kapotų graikinių riešutų,
- ½ stiklinės vynuoginių pomidorų,
- 1 stiklinės šviežių uogų, pavyzdžiui, braškių, gervuogių, aviečių ir mėlynių,
- 100 g. Capra ožkos sūrio.
- Užpilui:
- 2 šaukštų acto,
- ¼ šaukštelio citrinos sulčių,
- 1 ½ šaukštelio cukraus,
- druskos ir pipirų,
- ¼ puodelio rapsų aliejus.
Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių. Supilkite į kepimo skardą rapsų aliejų, sudėkite supjaustytus svogūnus, apibarstykite druska ir pipirais ir dėkite kepti į orkaitę, kol svogūnai sumikštės ir karamelizuosis. Ištraukę iš orkaitės atvėsinkite. Salotas, graikinius riešutus, pomidorus, uogas ir sūrį, o taip pat pakepintus svogūnus sudėkite į didelį dubenį. Supilkite actą, citrinos sultis, cukrų, druską ir pipirus į indą ir viską gerai išplakite. Pamažu pilkite aliejų ir plakite kol užpilas šiek tiek sutirštės. Užpilą supilkite ant dubenyje esančių ingredientų. Patiekite iš karto.
Skanaus!