Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Karamelizuotų kriaušių ir Danablu salotos

 

Jums reikės:

  • 100 g “Icebergo” ar kitų salotų,
  • 2 kriaušių,
  • 150 g Danablu sūrio,
  • 2-3 šaukštų rudojo cukraus,
  • 1 šaukšto sviesto,
  • 60 ml balzaminio acto,
  • 120 ml alyvuogių aliejaus,
  • sauja graikinių riešutų,
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kriaušes nuplauti, supjaustyti ketvirčiais ir išimti sėklytes. Dėti į keptuvę su ištirpintu sviestu ir ruduoju cukrumi ir troškinti kelias minutes kol kriaušės pasidengs karamele. Padažui sumaišyti aliejų, balzaminį actą, druską su pipirais. Lėkštėje sudėti plėšytas salotas ant jų dėti kriaušes ir mėlynąjį sūrį, pašlakstyti padažu ir užberti graikinius riešutus.

Skanaus!