Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Pankolių ir obuolių salotos

 

Jums reikės:

Salotoms:

  • 4 galvos mažųjų salotų arba 4 pundeliai garbanotojų salotų
  • Pankolis
  • 2 dideli obuoliai
  • 250 g. Five counies sūrio
  • pundelis laiškinių svogūnų

Užpilui:

  • 1 šaukštelis garstyčių
  • 2 šaukštai sidro actas
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai majonezo
  • 1 šaukštelis medus
  • Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį

Sudėkite smulkiai pjaustytus salotų lapus į didelį dubenį. Supjaustykite smulkiai laiškinius svogūnus, pankolį ir obuolius ir sumaišykite su salotomis. Paruoškite užpilą. Į indą supilkite garstyčias, actą, alyvuogių aliejų, majonezą bei medų, pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išsukite. Gautą mišinį pilkite ant paruoštų salotų. Plonom riekelėms supjaustykite sūrį ir sudėkite ant salotų viršaus. Vietoj majonezo galite naudoti ir natūralų jogurtą.

Skanaus!