Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Penkių grafysčių pankolių ir obuolių salotos

 

Porcijos: 4

Ruošimas: 15 min.

  • 4 nedidelės perlinės salotos
  • 1 ropelė pankolio
  • 2 desertiniai obuoliai (Braeburn)
  • 250g Ilchester Five Counties Cheese sūrio
  • Laiškinių česnakų

Užpilui

  • 1 šaukštas dižono garstyčių
  • 2 šaukštai sidro acto
  • 3 šaukštai švelnaus alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai majonezo
  • 1 šaukštelis skysto medaus
  • Druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  1. Kiekvieną salotos gūžę suskaidykite lapeliais ir suberkite į didelį dubenį. Nuo pankolio pašalinkite stiebelius, ropelę padalinkite pusiau ir susmulkinkite kaip galima plonesniais šiaudeliais, suberkite ant salotų. Obuolius padalinkite ketvirčiais, paskui supjaustykite plonomis riekelėmis, suberkite į dubenį.
  2. Sumaišykite visus užpilui skirtus ingredientus kol gausite švelnų kreminį padažą. Užpilkite padažą ant salotų ir gerai viską išmaišykite. Padalinkite salotas į atskirus keturis dubenėlius.
  3. Sūrį supjaustykite nestoromis, maždaug 5 mm storumo riekelėmis, vėliau susmulkinkite šiaudeliais. Susmulkinkite laiškinius česnakus ir pankolio lapelius, suberkite ant salotų.

Virėjo patarimas: Vietoj obuolių galite išbandyti kriaušes ar persikus. Vietoj majonezo galite naudoti gryną jogurtą.