- 4 nedidelės perlinės salotos
- 1 ropelė pankolio
- 2 desertiniai obuoliai (Braeburn)
- 250g Ilchester Five Counties Cheese sūrio
- Laiškinių česnakų
Užpilui
- 1 šaukštas dižono garstyčių
- 2 šaukštai sidro acto
- 3 šaukštai švelnaus alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai majonezo
- 1 šaukštelis skysto medaus
- Druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
|
- Kiekvieną salotos gūžę suskaidykite lapeliais ir suberkite į didelį dubenį. Nuo pankolio pašalinkite stiebelius, ropelę padalinkite pusiau ir susmulkinkite kaip galima plonesniais šiaudeliais, suberkite ant salotų. Obuolius padalinkite ketvirčiais, paskui supjaustykite plonomis riekelėmis, suberkite į dubenį.
- Sumaišykite visus užpilui skirtus ingredientus kol gausite švelnų kreminį padažą. Užpilkite padažą ant salotų ir gerai viską išmaišykite. Padalinkite salotas į atskirus keturis dubenėlius.
- Sūrį supjaustykite nestoromis, maždaug 5 mm storumo riekelėmis, vėliau susmulkinkite šiaudeliais. Susmulkinkite laiškinius česnakus ir pankolio lapelius, suberkite ant salotų.
Virėjo patarimas: Vietoj obuolių galite išbandyti kriaušes ar persikus. Vietoj majonezo galite naudoti gryną jogurtą.
|