Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Salotos su Mozarellos skrebučiais

 

 Jums reikės:

  • 250 g - Cammino Dóro Mozzarella-Ball, sūrio, padalinto į 8 riekeles
  • 15 ml (1 šaukštas) susmulkintų šviežių krapų
  • 45 ml (3 šaukštai) susmulkinto šviežaus baziliko
  • 15 ml (1 šaukštas) susmulkintos šviežios mėtos
  • 1 žiupsnis druskos
  • 2.5 ml (1⁄2 šaukštelio) nutarkuotos citrinos žievelės
  • 1 skiltelė česnako
  • 60 ml (1⁄4 puodelio) itin gryno alyvuogių aliejaus
  • 15 ml (1 šaukštas) šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 8 riekės itališkos duonos
  • 1⁄4 mažo arbūzo, padalinto į riekeles
  • 175 g salotų lapų mišinio

Sūrio riekeles išdėliokite didelėje lėkštėje, pabarstykite šviežiomis žolelėmis, druska, smulkintu česnaku, citrinos žievele, pašlakstykite trimis šaukštais alyvuogių aliejaus ir šaukštu citrinos sulčių. Leiskite pastovėti mažiausiai valandą laiko arba galite uždengti ir palaikyti šaldytuve per naktį. Įkaitinkite orkaitę. Duonos riekeles aptepkite likusiu aliejumi ir apskrudinkite orkaitėje, kol jos taps švelniai auksinės spalvos. Ištraukite iš orkaitės. Ant kiekvienos riekelės išdėliokite sūrį kartu su žolelėmis ir grąžinkite į orkaitę. Kepkite, kol sūris taps minkštas. Kol tirpsta sūris, sumaišykite likusį aliejų su citrinos sultimis bei žolelių marinatu ir panaudokite kaip salotų užpilą. Padalinkite salotas į keturias lekštes ir kiekvienoje lėkštėje patiekite po dvi riekeles sūrio skrebučių. Papuoškite arbūzo riekelėmis.

 

Skanaus!