Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Cablanca sūrio salotos

 

 

Ingridientai:

150 g  raudonų vynuogių;

2 raudoni obuoliai;

2 vš alyvuogių aliejaus;

200 g  Cablanca ožkos sūrio;

25 g šviežio svogūno laiškų;

350 g kopūsto;

4 džiovintos figos;

50 g graikinių riešutų;

1 maža citrina;

1 vš garstyčių;

pipirų ir druskos;

 

Supjaustykite mažais kubeliais sūrį, svogūno laiškus, kopūstą, graikinius riešutus ir figas. Vynuoges  perpjaukite pusiau. Nuplaukite citriną su šiltu vandeniu. Virš dubenio smulkiai sutarkuokite žievelę. Išspauskite citriną ir sumaišykite kartu su sultimis ir žievele. Obuolius supjaustikite riekelėmis arba gabaliukais. Dėkite į dubenį su citrinos sultimis ir išmaišykite. Taip pat įdėkite  garstyčių ir alyvuogių aliejaus ir pabarstykite šiek tiek pipirų, druskos. Į dubenį sudėkite  kopūstus, vynuoges, riešutus, svogūno laiškus, sūrį ir gerai išmaišykite. 

 

Skanaus!