Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Vynuogių salotos su Saint Geric sūriu

 

 

Jums reikės:

  • 250 g salotų;
  • 300 g vynuogių;
  • 100 g „Saint Gerci“ sūrio;
  • Apelsino;
  • 3 šaukštų aliejaus;
  • 2 šaukštų sauso baltojo vyno;
  • Druskos pagal skonį;
  • Pipirų pagal skonį;
  • Šiek tiek graikinių riešutų.

 Nuplautus salotų lapus suplėšykite. Vynuoges pjaukite pusiau ir išimkite sėklas. Sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais. Viską dėkite į dubenį ir išmaišykite. Apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir nutarkuokite jo žievelę. Sultis išspauskite, sumaišykite su vynu, aliejumi ir druska bei pipirais. Šiuo užpilu apšlakstykite salotas, pabarstykite tarkuotos apelsino žievelės ir graikinių riešutų. Palikite pusvalandžiui pastovėti ir patiekite.

 

Skanaus!