Jums reikės:
- Nedidelio baklažano;
- Jaunos cukinijos;
- 3 pomidorų;
- 150 g baltojo pelėsinio sūrio Saint Angel;
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- Žiupsnelio provanso žolelių;
- Kelių lapelių špinatų.
Užpilui:
- Žiupsnelio krapų;
- Žiupsnelio petražolių;
- 2 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių;
- Šaukšto skysto medaus;
- Žiupsnelio druskos.
Baklažaną, cukiniją ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Išdėliokite juos kepimo skardoje, pabarstykite provanso žolelėmis, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Apkepkite, kol suminkštės. Sūrį supjaustykite rieklėmis. Špinatų nesmulkinkite. Ruoškite užpilą: susmulkinkite šviežias žoleles ir dėkite į plakimo indą, įpilkite alyvuogių aliejaus, dėkite medų, pilkite citrinos sultis, berkite druskos ir suplakite. Patiekdami sluoksniuokite: pirmiausia keptas daržoves, ant jų – sūrio gabalėlius, tada špinatus (galite dar uždėti kelis ridikėlių daigus) ir apšlakstykite užpilu.
Skanaus!