Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Keptų daržovių salotos su sūriu

 

 Jums reikės:

  • Nedidelio baklažano;
  • Jaunos cukinijos;
  • 3 pomidorų;
  • 150 g baltojo pelėsinio sūrio Saint Angel;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • Žiupsnelio provanso žolelių;
  • Kelių lapelių špinatų.

Užpilui:

  • Žiupsnelio krapų;
  • Žiupsnelio petražolių;
  • 2 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • Šaukšto skysto medaus;
  • Žiupsnelio druskos.

Baklažaną, cukiniją ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Išdėliokite juos kepimo skardoje, pabarstykite provanso žolelėmis, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Apkepkite, kol suminkštės. Sūrį supjaustykite rieklėmis. Špinatų nesmulkinkite. Ruoškite užpilą: susmulkinkite šviežias žoleles ir dėkite į plakimo indą, įpilkite alyvuogių aliejaus, dėkite medų, pilkite citrinos sultis, berkite druskos ir suplakite. Patiekdami sluoksniuokite: pirmiausia keptas daržoves, ant jų – sūrio gabalėlius, tada špinatus (galite dar uždėti kelis ridikėlių daigus) ir apšlakstykite užpilu.

 

Skanaus!