Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Balkanų kepintų burokėlių ir ožkos sūrio salotos

 

Jums reikės:

  • 8 vidutinio dydžio burokėliai, padalinti ketvirčiais
  • 45 ml (3 šaukštai) alyvuogių aliejaus
  • 15 ml (1 šaukštas) balzamiko acto
  • 50 g pakepintų kedro riešutų
  • 150 g įvairių salotų ar žolelių lapų (špinatų, rėžiukų)
  • 10 ml (2 šaukšteliai) medaus
  • 200 g kubeliais smulkinto Frico Mild Chevrette sūrio
  • Duonos patiekimui

Įkaitinkite orkaitę iki 190º C. Burokėlius sudėkite į kepimo indą, apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus ir negailėdami apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Kepkite 35-40 min. vis pamaišydami, kol burokėliai taps minšti. Iškepus leiskite jiems atvėsti. Sudėkite burokėlius, kedro riešutus ir žalumynus į dubenį. Sumaišykite likusį alyvuogių aliejų, actą, medų ir druską su pipirais. Užpilą supilkite ant salotų ir lengvai išmaišykite. Padalinkite salotas į keturis dubenėlius ir ant viršaus užtarkuokite sūrio. Patiekite su skrudinta duona.

Skanaus!