Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Itališkas moliūgų ir špinatų risotto

 

Jums reikės:

  • 25 g nesūdyto sviesto
  • 15 ml (1 šaukštas) alyvuogių aliejaus
  • 1 susmulkintas svogūnas
  • 1 sutrinta česnako skiltelė
  • ½ vidutinio dydžio moliūgo (apie 350 g), nulupto ir susmulkinto 1 cm kubeliais
  • 325 g risoto ryžių (arborio ar carnaroli)
  • 1 l karšto daržovių ar vištienos sultinio
  • 125 g jaunų špinatų lapelių
  • 125g tarkuoto Frico Old Dutch Master sūrio
  • Druskos ir šviežiai grūstų pipirų
  • Skrudintos duonos patiekimui

 

Didelėje padažui skirtoje keptuvėje ištirpinkite sviestą kartu su aliejumi ir pakepinkite svogūnus bei česnakus. Kepkite apie 2-3 min., kol suminkštės svogūnai. Sudėkite moliūgą ir kepkite dar 3-4 min., kol moliūgas pradės rusti. Supilkite 60 ml (4 šaukštai) sultinio, uždenkite keptuvę ir troškinkite daržoves apie 5 min. Supilkite ryžius ir kepkite 2 min. Tuomet palengva supilkite likusį sultinį, kol didžioji jo dalis susigers į daržoves. Suberkite sūrį ir gausiai paskaninkite druska ir juodaisiais pipirais. Jei prireiktų skysčio, įpilkite karšto vandens. Risotto bus paruoštas, kai moliūgo gabaliukai ir ryžiai taps minkšti. Patraukite keptuvę nuo ugnies ir suberkite špinatų lapelius. Uždenkite dangčiu ir leiskite jiems sukristi nuo risotto karščio. Patiekite su šviežiai užtarkuotu sūriu, grūstais pipirais ir šlakeliu aliejaus. Frico Old Dutch Master sūris suteikia nuostabiai sodraus skonio šiam švelniam kreminiam patiekalui. Itin skanu patiekus su skrudinta balta duona.

Skanaus!