Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Olandiškasis fondiu

 

Jums reikės:

  • 300 ml sauso balto vyno
  • 15 g kukurūzų miltų
  • 200 g tarkuoto Frico Maasdam cheese sūrio
  • 200 g tarkuoto Frico Selection Mediterranea cheese sūrio
  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų pagardinimui

 

Supilkite vyną į specialų fondiu ar padažui skirtą puodelį ir užvirkite. Tuo metu mažame dubenėlyje sumaišykite kukurūzų miltus su 75 ml šalto vandens kol masė taps vientisa ir glotni. Sumažinkite liepsną ir supilkite tarkuotus sūrius bei kukurūzų masę. Pastoviai maišykite kol sūris ištirps ir pradės kilti burbuliukai. Paskaninkite juodaisiais pipirais ir leiskite kunkuliuoti dar 2-3 min. kol masė taps tiršta ir kreminė. Uždėkite puodelį ant stalinės ugnelės ir naudodami ilgas šakutes merkite jūsų mėgstamiausias užkandėles į tirpstantį sūrį. Šiame sodraus skonio tirpstančiame fondiu randame nuostabius Frico Maasdam ir Frico Selection Mediterranea sūrius, iš kurių pastarasis yra pagardintas saulėje džiovintais pomidorais, alyvuogėmis, žolelėmis ir česnaku. Tai tobulas patiekalas dalinimuisi su draugais.

 

Skanaus!