Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Rusiška kalafiorų, sūrio ir garstyčių sriuba

 

Jums reikės:

  • 1 į žiedynus padalintas didelis kalafioras
  • 1 didelė bulvė, nuskusta ir padalinta į kubelius
  • 1 susmulkintas svogūnas
  • 600 ml pieno
  • 1 l karšto daržovių sultinio
  • 25 g nesūdyto sviesto
  • 25 g miltų
  • 11 g grūdėtų garstyčių
  • 150 g tarkuoto Frico Mild Gouda cheese sūrio
  • 6 g šviežiai kapotų laiškinių česnakų
  • Druskos ir šviežiai grūstų pipirų
  • Duonos patiekimui

 

Į didelį puodą sudėkite kalafiorą, bulvę, svogūną, pieną ir sultinį. Kaitinkite iki virimo ir virkite dar apie 20 min., kol kalafioras taps labai minkštas. Skystį nupilkite ir daržoves pasidėkite atskirai. Kitame puode ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, kepinkite 1 min. pastoviai maišydami. Palaipsniui įmaišykite nuo daržovių nupiltą skystį ir užvirkite. Virkite apie 2-3 min., kol skystis taps tirštu padažu, įmaišykite garstyčias. Sudėkite sūrį ir leiskite jam ištirpti. Sudėkite virtas daržoves ir pagardinkite druska bei pipirais. Rankiniu blenderiu sutrinkite sriubą palikdami šiek tiek nesutrintų daržovių. Semkite sriubą į dubenėlius ir pabarstykite laiškiniais česnakais. Papildomai užberkite šviežiai tarkuoto sūrio ir pipirų. Patiekite su duonos riekėmis.

Skanaus!