Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Parmos kumpio ("Prosciutto") suktinukai su figomis ir Bleu D’AUVERGNE sūriu.

 

Jums reikės:

  • 18 šviežių figų puselių,
  • 1 stiklinės kambario temperatūros mėlynojo Bleu D’AUVERGNE sūrio,
  • 18 plonai pjaustytų Parmos kumpio riekelių,
  • 1,5 saujos Rukolos lapelių
  • 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus,
  • 1 citrinos sulčių,
  • 1/2 stiklinės migdolų riekelių.

Įkaitinkite orkaitę iki 250° C temperatūros. Išskobkite šiek tiek figos minkštimo iš pačio centro ir užpildykite kiekvieną panašiu sūrio kiekiu. Apvyniokite kiekvieną figą kumpiu ir pašaukite į orkaitę maždaug 4 minutėms, arba kol kumpis gražiai apskrus. Iškepus figoms leiskite truputį atvėsti. Sumaišykite citrinos sultis su aliejumi ir apšlakstykite mišiniu Rukolos lapelius. Lėkštės centre paskleiskite salotas, ant jų padėkite 3 dar šiltus suktinukus ir apibarstykite migdolų riekelėmis.


Skanaus!