Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Sūrio ir daržovių suši

 

Jums reikės:

  • 125 g sušiui skirtų ryžių
  • 15 ml (1 šaukštas) švelnaus ryžių acto
  • 2 snori (jūros dumblių) lapai
  • 125 g Frico Light Gouda cheese, sūrio, padalinto į 12 juostelių
  • ¼ agurko, padalinto į 8 siauras juosteles
  • 1 raudonoji paprika, padalinta į 8 siauras juosteles
  • Marinuoto imbiero ir wasabi padažo patiekimui

 

Ryžius suberkite į sietelį ir skalaukite po šaltu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus. Prieš verdant ryžius dar pusvalandį mirkykite šaltame vandenyje. Vėliau suberkite į puodą su vandeniu ir užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 min. Išvirus nukelkite nuo ugnies ir leiskite dar 10 min. ryžiams išbrinkti. Mentele sudėkite ryžius ant lentelės ir pašlakstykite ryžių actu, lengvai pamaišykite. Ant bambukinio kilimėlio uždėkite nori lapą blizgančia puse į apačią. Drėgnomis rankomis dėkite pusę ryžių ant lapo viršuje palikdami 2.5 cm kraštelį. Dėkite dvi juosteles sūrio apačioje palikdami 2.5 cm tuščius. Šalia sūrio dėkite dvi agurko juosteles, tuomet vėl sūrio juosteles ir dvi paprikos juosteles. Bambukinio kilimėlio pagalba susukite lapą į tvirtą ritinėlį, sukite nuo apačios į viršų. Iš likusių ingredientų pagaminkite antrą ritinėlį. Naudodami šlapią peilį supjaustykite ritinėlį į 6 mažus ritinukus. Patiekite su marinuotu imbieru ir wasabi. 

Skanaus!