Jums reikės:
- 215 g miltų;
- 1 žiupsnelio druskos (pagal skonį)
- 75 g sviesto;
- 10 g mielių;
- 4 vnt. obuolių;
- 150 g porų;
- 1 vnt. citrinos (2 arbat. š. sulčių);
- 100 ml grietinėlės;
- 100 ml pieno;
- 2 vnt. kiaušinių;
- 100 g Roquefort Papillon BIO sūrio;
- 1 vnt. muskato.
200 g miltų ištrinkite su druska ir sviestu. Ištirpinkite mieles 5-iuose šaukštuose šilto vandens ir įmaišykite į tešlą. Gautą masę padėkite į šaldytuvą vienai valandai. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Porus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais, tris minutes pavirkite pasūdytame vandenyje, tuomet perpilkite šaltu vandeniu ir leiskite nudžiūti. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite į keturias dalis. Pašlakstykite citrinų sultimis. Rokforo sūrį supjaustykite kubeliais. Padarykite padažą: suplakite grietinėlę, pieną, kiaušinius, likusius miltus (15 g), muskato riešutą, druską. Pyrago formą ištepkite sviestu. Tešlą iškočiokite ir ja išklokite formą, padarydami kraštelius. Obuolius, porus, ir sūrį sudėkite ant tešlos ir užpilkite gautu padažu. Kepkite 30 min.
Skanaus!