Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Pikantiški keksiukai su Čederio sūriu

 

Jums reikės:

  • Morkų 3 vnt. 
  • Čederio sūrio  250 g (stiklinė tarkuoto)
  • Miltų 1 st. 
  • Kiaušinių 2 vnt.
  • Jogurto 1 st. (natūralus)
  • Kepimo miltelių 2 arbat. š.
  • Aliejaus 50 ml (moliūgų sėklų)
  • Druskos 1 žiupsnelis (pagal skonį)
  • Juodūjų pipirų1 žiupsnelis (pagal skonį)
  • Moliūgo sėklų 5 valg. š.

 

Morkas nuskuskite, smulkiai sutarkuokite. Didesniame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Sukrėskite tarkuotas morkas, suberkite pusę tarkuoto sūrio, pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų, gerai sumaišykite. Kitame inde kiaušinius suplakite su jogurtu bei aliejumi. Masę supilkite į miltų ir morkų mišinį, gerai išmaišykite. Gautą masę sukrėskite į keksiukų formeles (iki viršaus turi likti 2 cm), ant viršaus užberkite likusio sūrio, moliūgų sėklų. Kepkite ik 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Skanaus!