Jums reikės:
- 100 g. šviežių dilgėlių;
- 100 g. riebios grietinės;
- 100 g. „Azul" sūrio;
- 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių;
- 6-8 gabalėlių čiabatos duonos
- gabalėlio sviesto
- 1 šaukšto moliūgo sėklų.
Pjaustytą čiabatos duoną paskrudinkite grilio keptuvėje (tai galima padaryti ir orkaitėje arba duonos skrudintuve). Kol duona apskrunda, kelias minutes svieste lengvai apkepinkite nuplautas dilgėles. Indelyje sutrinkite pelėsinį sūrį su grietine ir keptomis dilgėlėmis. Apskrudusią duoną aptepkite garstyčiomis, o ant viršaus tepkite sūrio-dilgėlių užtepą, apibarstykite moliūgo sėklomis. Sumuštinius kepkite įkaitusioje 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Patiekite su taure baltojo vyno.
Skanaus!