Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Traškūs vamzdeliai su feta ir alyvuogėmis

 

Jums reikės:

 

Vamzdeliams:

  • 450 g Filo tešlos;
  • 500 g Fetos sūrio;
  • 50 g Kalamata alyvuogių;
  • Šviežio baziliko;
  • 100 ml alyvuogių aliejaus

 

Padažui:

  • 2 pakepintų raudonųjų pipirų;
  • 1 nulupto pomidoro;
  • ½ česnako skiltelės;
  • 30 g alyvuogių aliejaus;
  • 10 g vyno acto;
  • 4 riekelės paskrudintos duonos (be plutelės);
  • druskos ir pipirų.

Vamzdelių gamyba:

Supjaustykite Filo tešlą į kvadrato (15x15 cm) formos lakštus. Ant darbastalio patieskite vieną Filo tešlos lakštą, ištepkite jį aliejumi ir užklokite antrą lakštą (vienam vamzdeliui reikės dviejų tešlos lakštų). Sutrupinkite Feta sūrį rankomis ir sumaišykite su smulkintomis alyvuogėmis, baziliku ir aliejumi. Dėkite masę ant tešlos lakšto, palikdami apie 3 cm kraštus kiekvienoje pusėje ir suvyniokite užlenkdami galus ir prispauskite tešlą. Uždengtus vamzdelius palikite pastovėti šaldytuve, kad sutvirtėtų ir kepkite karštame aliejuje. Išėmę iš aliejaus, dėkite ant popierinės servetėlės, kad nuvarvėtų aliejus.
Padažui:
sudėkite visus ingredientus į maišytuvą ir plakite, kol taps vienalyte mase. Patiekite papuošę šviežiais baziliko lapeliais.

Skanaus!